Μαθήματα STEAM στα Αγγλικά!

Καταρτισμένοι αγγλόφωνοι παιδαγωγοί

Βιωματική εκπαίδευση

Σε συνεργασία με Impart Education

STEAM

Μια σύγχρονη προσέγγιση στην εκμάθηση Αγγλικών!
Και επιστήμες και Αγγλικά στο ίδιο μάθημα, γίνεται; Και βέβαια γίνεται. Παιδιά 9-12 ετών σχηματίζουν σούπερ ομάδες που εδραιώνουν ακόμα καλύτερα τη σχέση τους με τα Αγγλικά μέσα από ένα ταξίδι εξερεύνησης στην Eπιστήμη, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (SΤΕΑΜ).

Στο Siountri School καινοτομούμε και προσφέρουμε μαθήματα Αγγλικών με όχημα διαθεματικά παιχνίδια, πειράματα και εργαστήρια STEAM που προκαλούν το ενδιαφέρον και αποτελούν ισχυρό κίνητρο για τους μαθητές αυτής της ηλικίας. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά εξερευνούν την αγγλική γλώσσα σε μη τυπικά πεδία, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Τα εργαστήρια STEAM γίνονται αποκλειστικά στα Αγγλικά και απευθύνονται τόσο σε μαθητές του Siountri School των τάξεων Class A – Class D, όσο και σε εξωτερικούς μαθητές που πληρούν τα κριτήρια.

Το πρόγραμμα του STEAM είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα της τάξης των Αγγλικών που παρακολουθούν τα παιδιά στο Siountri School κι έρχεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τα αποτελέσματα του και να κάνει τα παιδιά να αισθανθούν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τέλος της σχολικής χρονιάς για την ικανότητα τους να επικοινωνούν στα Αγγλικά. Bonus; Οι γνώσεις που έχουν αποκτήσει από τον κόσμο των επιστημών!

Το πρόγραμμα του STEAM υλοποιείται από το Siountri School σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα Impart Education που εξειδικεύεται στη δημιουργία και την υλοποίηση των εργαστηρίων STEAM, μέσω καταρτισμένων και αγγλόφωνων παιδαγωγών.STEAM Sessions 2023-24

Τα μαθήματα STEAM πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο σε έναν κύκλο 10 συναντήσεων, την πρώτη περίοδο στον Χολαργό και τη δεύτερη περίοδο στη Νέα Σμύρνη.

STEAM στα Αγγλικά

Myra (Impart Education-STEAM)
πρόγραμμα
30/09/2023 – 09/12/2023 [10 μαθήματα]
ωράριο
ΣΑΒ 11:00-13:00
τοποθεσία
Χολαργός
αριθμός ατόμων
από 8 μέχρι 12 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 9-12 ετών [Class A-D]
κόστος
από €150

STEAM στα Αγγλικά

Evgenia (Impart Education-STEAM)
πρόγραμμα
17/02/2024 – 20/04/2024 [10 μαθήματα]
ωράριο
ΣΑΒ 11:00-13:00
τοποθεσία
Νέα Σμύρνη
αριθμός ατόμων
από 8 μέχρι 12 μαθητές
ηλικία
για παιδιά 9-12 ετών [Class A-D]
κόστος
από €150
warning ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Ηλικία: 9-12 ετών, Γνώσεις Class A – Class D. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές εκτός Siountri School. Προϋπόθεση για τον σχηματισμό του τμήματος είναι η συμμετοχή τουλάχιστον 8 μαθητών.

Εξασφαλίστε ειδικές εκπτώσεις

Εξωτερικοί Μαθητές
€200
 • Περιλαμβάνονται όλα τα υλικά

*Εφάπαξ καταβολή

Μαθητές Siountri School
€150
 • Περιλαμβάνονται όλα τα υλικά

*Εφάπαξ καταβολή

Κόστος χωρίς έκπτωση
€230
 • Περιλαμβάνονται όλα τα υλικά

*2 δόσεις των 115 ευρώ

Εξωτερικοί Μαθητές
€200
 • Περιλαμβάνονται όλα τα υλικά

*Εφάπαξ καταβολή

Μαθητές Siountri School
€150
 • Περιλαμβάνονται όλα τα υλικά

*Εφάπαξ καταβολή

Κόστος χωρίς έκπτωση
€230
 • Περιλαμβάνονται όλα τα υλικά

*2 δόσεις των 115 ευρώ


Καταρτισμένο και αγγλόφωνο διδακτικό προσωπικό

Σε συνεργασία με τον οργανισμό Impart Education
Evgenia (Impart Education-STEAM)
Myra (Impart Education-STEAM)

  Μέθοδος διδασκαλίας

  Στο Siountri School πιστεύουμε πολύ στη βιωματική εκμάθηση των γλωσσών. Βιωματική εκπαίδευση σημαίνει πως τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μια ξένη γλώσσα πρακτικά, όταν τη βιώνουν μέσα από διαφορετικές καταστάσεις, που ξεφεύγουν από τα στενά όρια του μαθήματος στην τάξη. Η μεθοδολογία του STEAM δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο project-based learning, την εξερεύνηση, τη δημιουργικότητα, τον πειραματισμό και την επίλυση προβλημάτων που αποτελούν άλλωστε τους πυλώνες της μάθησης και της γνώσης.

  • Γεωλογία, Μαθηματικά, Βιολογία; Είμαστε μέσα. Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κλάδους της επιστήμης μέσω παιχνιδιών και fun εργασιών που τούς ανοίγει τους ορίζοντες και κυρίως τα κάνει να αγαπήσουν τα αντίστοιχα μαθήματα.
  • Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε κάθε παιδί να δημιουργήσει κάτι ή να συμμετάσχει ενεργά σε μια δραστηριότητα ή ένα πείραμα. Έτσι, τα παιδιά αποκτούν μια προσωπική σχέση με το αντικείμενο και παράλληλα γίνονται κοινωνοί μιας συναρπαστικής ομαδικής εμπειρίας.
  • Το πρόγραμμα αντιθέτως δεν βασίζεται στην αποστήθιση και στις στείρες γνώσεις ή την καθ’ έδρα διδασκαλία, έτσι ό,τι μαθαίνει το παιδί, το μαθαίνει πρακτικά μέσα από τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια, χωρίς το άγχος των εργασιών για το σπίτι.
  • Κι όλα αυτά γίνονται στα Αγγλικά! Έτσι, χωρίς καν να το συνειδητοποιεί το παιδί εκείνη τη στιγμή εμπλουτίζει το λεξιλόγιο του και εξασκείται στον προφορικό λόγο, αφού πρέπει να επικοινωνεί με τους καθηγητές και τους συμμαθητές του την ώρα των εργαστηρίων. Επιπλέον αντιλαμβάνεται στην πράξη ότι οι ξένες γλώσσες είναι … ζωή και είναι κάτι οργανικό και ζωντανό που μας βοηθάει να ζούμε και να συνυπάρχουμε με τους ανθρώπους.

  Ενδεικτικές ενότητες διδακτέας ύλης

  Ο πρωτότυπος κύκλος 10 μαθημάτων STEAM για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24 σχεδιάστηκε με στόχο οι μαθητές του προγράμματος να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές θεματικές  που οδηγούν σε ποικίλες επαγγελματικές κατευθύνσεις. Με κεντρικό άξονα το μήνυμα «Πώς θα γίνω..», τα μαθήματα STEAM δίνουν στους μαθητές ερεθίσματα γύρω από τις έννοιες της αεροναυπηγικής, τις εξερευνήσεις, την αρχιτεκτονική, τα φυσικά φαινόμενα, την κλιματική αλλαγή, τη μηχανική, τη βιολογία και τη μουσική. Παρακάτω, μπορείτε να δείτε πώς τα παιδιά θα διαχειριστούν τις προαναφερθείσες θεματικές:

  «Πώς θα γίνω Εξερευνητής;»
  Τα παιδιά μαθαίνουν για τον προσανατολισμό, φτιάχνοντας τη δική τους πυξίδα. Μέσα από το Κυνήγι Θησαυρού αναπτύσσουν ικανότητες προγραμματισμού και ταχύτητας.

  «Πώς θα γίνω Πιλότος;»
  Πώς πετούν τα αεροπλάνα; Τα παιδιά μαθαίνουν για τις έννοιες της ώθησης, της ανύψωσης, της βαρύτητας και της έλξης, ενώ θα φτιάξουν και το δικό τους ελικόπτερο με lego.

  «Πώς θα γίνω Αρχιτέκτονας;»
  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα βασικά σχήματα και τις μορφές και μαθαίνουν να φτιάχνουν στέρεες χάρτινες δομές. Παράλληλα, εξετάζουν διαφορετικά δομικά υλικά όπως είναι ο πηλός, το ξύλο και το μέταλλο και εξετάζουν την κατασκευαστική αντοχή τους.

  «Πώς θα γίνω Φυσιοδίφης;»
  Πώς τα 4 στοιχεία της φύσης (νερό, γη, φωτιά και αέρας) δημιουργούν και διαμορφώνουν καιρικά φαινόμενα; Τα παιδιά κατασκευάζουν τη δική τους δομή που θα πρέπει να αντέξει σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

  «Πώς θα γίνω Περιβαλλοντολόγος
  Λιώσιμο Πάγων: Τι προκαλεί το φαινόμενο του Θερμοκηπίου και την Κλιματική Αλλαγή; Τι συμβαίνει όταν ένα παγόβουνο λιώνει;

  «Πώς θα γίνω Μηχανικός;»
  Τα παιδιά φτιάχνουν ένα όχημα αρκτικού αναβάτη και μαθαίνουν να πλοηγούνται μέσα σε πάγους.

  «Πώς θα γίνω Βιολόγος;»
  Πολικές Αρκούδες: Πού ζουν και πώς διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματός τους ώστε να επιβιώνουν; Τα παιδιά εμπλέκονται σε πειράματα σχετικά με τη μεταφορά θερμότητας και διαπιστώνουν μέσα από πειράματα πώς το σώμα είναι ικανό να δημιουργεί εσωτερικό «θερμοκήπιο» για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σταθερή.

  «Πώς θα γίνω Χημικός;»
  Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις χημικές ενώσεις και δημιουργούν τη δική τους βρώσιμη φυσαλίδα νερού.

  «Πώς θα γίνω Προγραμματιστής;»
  Οι μαθητές κατασκευάζουν τα ίδια τους τα παιχνίδια όπως λαβύρινθο, μπόουλινγκ, φλίπερ με lego και παίζουν σε ομάδες.

  «Πώς θα γίνω Μηχανικός Ήχου;»
  Τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα. Κατόπιν, οι μαθητές φτιάχνουν το δικό τους «πιάνο νερού» και αναπαράγουν τους ήχους που οι ίδιοι δημιούργησαν.

   


  Βρες το τμήμα σου

  Δες με μια ματιά τα διαθέσιμα τμήματα
  στη γλώσσα που σε ενδιαφέρει

   Συμπληρώστε τα στοιχεία σας
   Βρες το τμήμα σου
   Η εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει ολοκληρωθεί!
   Στο mail σου θα λάβεις περισσότερες πληροφορίες (κοίταξε και στα spam), ενώ σύντομα ένας σύμβουλος σπουδών θα επικοινωνήσει μαζί σου.
   Βρείτε μας στα social