ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙ

Γαλλικά για αρχάριους ενήλικες: Όλα όσα θα μάθεις στο πρώτο έτος

Τμήματα Ενηλίκων

Τα Γαλλικά είναι η γλώσσα της διπλωματίας. Είναι η γλώσσα του πολιτισμού, του έρωτα, της αεροναυπηγικής, αλλά και η γλώσσα μιας σημαντικής οικονομικής δύναμης. Εξάλλου, η Γαλλία αυτή τη στιγμή είναι μάλλον η πιο επιδραστική χώρα στην Ευρώπη και η χώρα που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες. Κι ας μην ξεχνάμε πως τα Γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα 29 χωρών και στις 5 ηπείρους.

Τι θα μάθω μέσα στον πρώτο χρόνο;

Αρκετά για να κατανοείς και να συνεννοείσαι για θέματα της καθημερινότητας! Υπολογίζεται πως οι ενήλικες αρχάριοι σπουδαστές Γαλλικών ως το τέλος της χρονιάς θα έχουν μάθει κατά μέσο όρο 1.000-1.300 λέξεις που τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν για βασικά θέματα της καθημερινότητας. Στο τέλος της πρώτης χρονιάς θα μπορείς να κατανοείς τα βασικά σημεία αποσπασμάτων από τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά προγράμματα σχετικά με θέματα επικαιρότητας και πολιτισμού και θα μπορείς να κάνεις μια απλή κουβέντα μ’ έναν συνομιλητή μιλώντας για τη δουλειά, τα ενδιαφέροντα σου, τα χόμπι σου κοκ. (και να σε καταλαβαίνει βέβαια…).

 

Θα μπορώ να συνεννοηθώ αν πάω ταξίδι σε μια γαλλόφωνη χώρα;

Ναι θα μπορείς! Ολοκληρώνοντας το πρώτο έτος οι ενήλικοι σπουδαστές μπορούν να ζητούν οδηγίες στον δρόμο – έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς!  Θα βρεις τον δρόμο για το Λούβρο ή το τέλειο ζαχαροπλαστείο που έχεις σημειώσει να επισκεφθείς αν για παράδειγμα επιλέξεις να επισκεφθείς την πόλη του Φωτός. Θα μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, να συνεννοηθείς με τη ρεσεψιόν για το δωμάτιο σου. Θα μπορείς ακόμα και να παραγγείλεις ένα ποτήρι σαμπάνια ή frites ή τον θρυλικό κόκορα κρασάτο – τον γνωστό, γαλλικό “coq au vin”  σ΄ένα μπιστρό.

Με ποιες άλλες γλώσσες είναι «σύμμαχοι» τα Γαλλικά;

Ως ινδοευρωπαϊκή και λατινογενής γλώσσα, τα Γαλλικά είναι πιο κοντά στα Ιταλικά, στα Ισπανικά και στα Πορτογαλικά. Αυτό σημαίνει πως αν οι σπουδαστές γνωρίζουν καλά τουλάχιστον μια γλώσσα από αυτές που προαναφέρθηκαν, θα έχουν ένα σχετικά καλό προβάδισμα στην εκμάθηση των Γαλλικών. Αλλά ισχύει και το αντίστροφο. Μαθαίνοντας Γαλλικά βάζει κανείς τις βάσεις και για την ευκολότερη εκμάθηση όλων των προηγούμενων.

Σκεφτείτε πόσες γλώσσες θα είχαμε μάθει αν βλέπαμε ως δημιουργικό «χόμπι» την εκμάθηση γλωσσών και τους αφιερώναμε δύο απογεύματα την εβδομάδα. Μάλιστα τα Γαλλικά είναι η καλύτερη αρχή ως δεύτερη γλώσσα -ως πρώτη θα σας έλεγε με πάθος η ακαδημαϊκή μας υπεύθυνη των Γαλλικών, Μαριάνθη Γρηγορίου- καθώς είναι τέτοια η δομή και η λογική της γλώσσας που μαθαίνοντας την μπορείς έπειτα να κατακτήσεις εύκολα και πολλές άλλες.

Ποιο πτυχίο θα μπορώ να πάρω στο τέλος του πρώτου έτους;

Όσον αφορά τώρα στα διπλώματα πιστοποίησης γλωσσομάθειας στο τέλος της πρώτης χρονιάς στο τμήμα Γαλλικών για ενήλικες του Siountri School, οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να δώσουν (και να κατακτήσουν) το δεύτερο επίπεδο της γλώσσας, το DELF A2 αλλά κι αν το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του ΚΠΓ (Κρατικό Πιστοποιητικό Γλώσσας) για να διεκδικήσουν εκεί την πιστοποίηση για το επίπεδο Α2.

Υπενθυμίζουμε πως τα διπλώματα DELF είναι η επίσημη μέθοδος πιστοποίησης της γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας. Το ανώτατο δίπλωμα είναι το C2. Συνήθως, όταν οι σπουδαστές είναι ενήλικες, τα επίπεδα μετά το Α2 (Β1, Β2, C1, αλλά και το C2) καλύπτονται μέσα σε τέσσερις ακαδημαϊκές χρονιές συνολικά με 4 έως 6 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, ανάλογα το επίπεδο.

Νέο Τμήμα Αμιγώς Online | Έναρξη: Ιανουάριος 2024

💬 Πληροφορίες Τμήματος

🗓️ 08/01/2024 – 27/9/2024 [πλην Αυγούστου]
🕣 Κάθε Σάββατο: 14:00-17:00
🎄 Χριστουγεννιάτικη Προσφορά: €90/μήνα & Δώρο τα βιβλία της χρονιάς αξίας 90 ευρώ*
📌 Τρόπος: Αμιγώς Online
✍️ Προετοιμασία Πιστοποίησης: Delf Α2 [Εξέταση: Νοέμβριος 2024]

Νέο Τμήμα Αμιγώς Online | Έναρξη: Ιανουάριος 2024

💬 Πληροφορίες Τμήματος

🗓️ 08/01/2024 – 27/9/2024 [πλην Αυγούστου]
🕣 Κάθε Σάββατο: 14:00-17:00
🎄 Χριστουγεννιάτικη Προσφορά: €90/μήνα & Δώρο τα βιβλία της χρονιάς αξίας 90 ευρώ*
📌 Τρόπος: Αμιγώς Online
✍️ Προετοιμασία Πιστοποίησης: Delf Α2 [Εξέταση: Νοέμβριος 2024]