Share:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συνολικά: 2.9 (98 ψήφοι)
2.918365

Μιλώντας Ιταλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι γνώστες της ιταλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας, διότι η γνώση και η κατοχή διπλωμάτων επιπλέον ξένων γλωσσών  προσθέτει ένα σημαντικό προσόν στο βιογραφικό τους. Ο τουριστικός τομέας και ο βιομηχανικός κλάδος των μηχανημάτων βαριάς χρήσεως, σκαφών, αυτοκινήτων, υπολογιστών, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικών ειδών κα επίπλων συναλλάσεται με την γειτονική αυτή χώρα. Άλλωστε η γνώση ξένων γλωσσών προσθέτει μόρια στον δημόσιο τομέα.

Ποιά είναι τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα διπλώματα στην ιταλική γλώσσα;

Τα πιο αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη θεωρούνται τα πτυχία Celi του Πανεπιστημίου της Perugia.

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

Η επάρκεια στην ιταλική γλώσσα κατοχυρώνεται με την απόκτηση του διπλώματος Celi 5.

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;

Το δίπλωμα Celi 2 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου ιταλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Πόσος καιρός απαιτείται για την απόκτηση του διπλώματος Celi 3;

Ένας σπουδαστής χρειάζεται τρία έτη για να δώσει το δίπλωμα Celi 3. Ενήλικες με καλή γνώση άλλων γλωσσών και συστηματική μελέτη μπορούν να περιορίσουν την χρονική διάρκεια στα 2 χρόνια για την απόκτηση του ανωτέρω πτυχίου.

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;

Τα διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει. Επίσης, εάν ο υποψήφιος αποτύχει στις προφορικές ή στις γραπτές εξετάσεις, μπορεί σε διάστημα ενός έτους να επαναλάβει μόνο την ενότητα στην οποία απορρίφθηκε.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις για όλα τα επίπεδα διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Νοέμβριο και Ιούνιο.

Υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στη σχολή Ιταλικής Φιλολογίας;

Ασφαλώς. Στο Siountri School υπάρχει τμήμα που καλύπτει πλήρως και με μεγάλη επιτυχία το επίπεδο γνώσεων που ζητείται στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στο τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των ομαδικών μαθημάτων Ιταλικών σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα;

Το εκπαιδευτικό σύστημα του Siountri School  και οι επιτυχίες των σπουδαστών του τα τελευταία 30 χρόνια αποτελούν τρανταχτό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων που έχουν τα ομαδικά μαθήματα σε σύγκριση με τα ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών.

Το ταξίδι στην εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, μετατρέπεται σε μία ομαδική προσπάθεια, στη διάρκεια της οποίας ο σπουδαστής κοινωνικοποιείται και εξασκείται με ανθρώπους που έχουν ένα κοινό στόχο, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα. Παράλληλα, κάθε σπουδαστής μπορεί μέσα από τον εντοπισμό της επίδοσης των υπολοίπων να αποκτήσει ένα μέτρο σύγκρισης, σχετικά με το πού βρίσκεται, αλλά και ένα κίνητρο, για να εντείνει τη μελέτη με στόχο να φτάσει το επίπεδο των συν-σπουδαστών του.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουν τα ομαδικά μαθήματα Ιταλικών, σε αντίθεση με τα ιδιαίτερα μαθήματα, είναι η ευκαιρία για παράλληλες δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες αυτές  βρίσκονται στον πυρήνα του εκπαιδευτικού συστήματος  που εφαρμόζει το Siountri School - World Of Languages. Πρόκειται για θεματικές βραδιές, επισκέψεις σε πολιτιστικά γεγονότα των αντίστοιχων ξένων πολιτισμών που μελετούν οι σπουδαστές μας, αλλά και τμήματα συνομιλίας. Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται στους σπουδαστές μία μοναδική ευκαιρία συνδυασμού της ψυχαγωγίας με την εκμάθηση, κάτι που τα ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών δεν μπορούν να παρέχουν σε τέτοιο βαθμό.