Share:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Συνολικά: 3.2 (104 ψήφοι)
3.173075

Γιατί να μάθει κάποιος Γαλλικά;

Επειδή η γαλλική είναι μια γλώσσα εύηχη, μουσική, φίνα και αριστοκρατική. Είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην ελληνική και λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό». Μαθαίνοντας κανείς Γαλλικά έρχεται σε επαφή με τον πλούτο της γαλλικής κουλτούρας διευρύνοντας κατά πολύ τους ορίζοντές του.

Κάποιος που ξέρει Γαλλικά μπορεί να μάθει εύκολα άλλες γλώσσες;

Μαθαίνοντας σωστά Γαλλικά μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε ευκολότερα Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ρουμανικά καθώς οι γλώσσες αυτές έχουν κοινές ρίζες.

Μιλώντας Γαλλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι Έλληνες που μιλούν Γαλλικά, μπορούν ευκολότερα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και άλλων νομικών υπηρεσιών. Τρεις μεγάλες πόλεις-κλειδιά: Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο είναι γαλλόφωνες.

Ποια είναι τα διπλώματα στη γαλλική γλώσσα;

Τα διπλώματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (IFG) είναι τα DELF (Α1, Α2, Β1, Β2) και DALF ( C1, C2). Ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Υπάρχουν ακόμα και τα διπλώματα Sorbonne (Β1, Β2), Sorbonne I-C1, Sorbonne II-C2 και Sorbonne III από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης καθώς και τα διπλώματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2).

Τα διπλώματα είναι απαραίτητα;

Όχι απαραίτητα, αφού πρωταρχικός μας στόχος είναι η λειτουργική γνώση της γλώσσας και η επικοινωνία. Κάποιος που επιθυμεί να γνωρίσει τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα δεν είναι αναγκασμένος να κατέχει κάποιο δίπλωμα. Παρόλ’ αυτά, τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη γαλλική γλώσσα και ταυτόχρονα σας ανοίγουν τις πόρτες για σπουδές στα γαλλόφωνα πανεπιστήμια της Ελβετίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, του Καναδά και βεβαίως σ’ όλα τα γαλλικά πανεπιστήμια στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν.

Με ποιο δίπλωμα μπορώ να σπουδάσω στη Γαλλία;

Για να σπουδάσει κάποιος σε κάποιο από τα πανεπιστήμια της Γαλλίας πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου επιπέδου Β2.

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

Η επάρκεια στη γαλλική γλώσσα κατοχυρώνεται με το DALF C2 ή το Sorbonne II.

Είμαι κάτοχος τριών ενοτήτων του Dalf. Σε ποιο επίπεδο βρίσκομαι;

Επειδή ο τρόπος εξέτασης και αξιολόγησης της γαλλικής γλώσσας αλλά και η κατάταξη και ονομασία των πτυχίων έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, θα χρειαστεί να διαπιστώσουμε σε ποιο επίπεδο αντιστοιχεί η γνώση σας ώστε να σας προτείνουμε το κατάλληλο τμήμα που ταιριάζει στο επίπεδό σας.

Έχω διπλώματα, αλλά δυσκολεύομαι να μιλήσω. Είναι λογικό;

Είναι λογικό εφ’ όσον δεν εξασκείτε τη γλώσσα να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στον προφορικό λόγο. Στο Siountri School έχετε τη δυνατότητα να μιλήσετε Γαλλικά παρακολουθώντας το «Le Café des amis» ή κάποιο πρόγραμμα υψηλού επιπέδου ώστε να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Χωρίς το άγχος της προετοιμασίας των διπλωμάτων και συζητώντας για θέματα της αρεσκείας σας μέσα από τη λογοτεχνία, μπορείτε να απελευθερώσετε το λόγο σας διευρύνοντας τη σκέψη σας.

Σε ποιο επίπεδο Γαλλικών μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;

Το DELF B1 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου γαλλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;

Τα διπλώματα γαλλικών δεν λειτουργούν αλυσιδωτά σε γενικές γραμμές. Ο μοναδικός περιορισμός υπάρχει από το Sorbonne C1 και μετά.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάιο.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει Γαλλικά;

Μετά την ηλικία των 5 ετών το παιδί είναι έτοιμο. Στην ηλικία αυτή το μάθημα έχει μορφή παιχνιδιού και στόχο τη μύηση στη σωστή προφορά και τη γαλλική κουλτούρα. Η εξοικείωση με την προφορά στην ηλικία αυτή είναι εύκολη Στο Siountri School τα παιδιά μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο βάσει εξειδικευμένης μεθοδολογίας από καθηγητές με μητρική τους γλώσσα τα Γαλλικά.

Υπάρχει τμήμα για μικρά παιδιά;

Στο Siountri School λειτουργούν τμήματα Γαλλικών για παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που περιλαμβάνει Smart boards οι οποίοι βοηθούν στην εκμάθηση της γλώσσας αλλά και στην ανάπτυξη της προφορικής έκφρασης.

Υπάρχει η δυνατότητα προετοιμασίας για όσους ενδιαφέρονται να εισαχθούν στη σχολή Γαλλικής Φιλολογίας;

Ασφαλώς. Το Siountri School προετοιμάζει τους υποψηφίους καλύπτοντας πλήρως και με μεγάλη επιτυχία το επίπεδο γνώσεων που ζητείται στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.