Νέα

02.04.2011

Διαγωνισμός Απόκτησης Κινεζικών Διπλωμάτων

Στις 9 Απριλίου ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Απόκτησης Διπλωμάτων Κινεζικής Γλώσσας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι σπουδαστές του τμήματος κινεζικής γλώσσας του Siountri School ετοιμάζονται για τις εξετάσεις απόκτησης διπλωμάτων στην κινεζική γλώσσα (HSK). Ο πανελλήνιος αυτός διαγωνισμός διεξάγεται από τον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της κινέζικης Πρεσβείας στην Αθήνα.

Οι εξετάσεις αφορούν έξι επίπεδα σπουδών: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο και 6ο, καλύπτοντας αντίστοιχα επίπεδα γραπτού και προφορικού λόγου των εξεταζομένων. Η φετινή χρονιά, θα είναι η δεύτερη κατά σειρά όπου οι σπουδαστές θα εξεταστούν με την ανανεωμένη δομή εξετάσεων, που έρχεται ως αποτέλεσμα των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στην εξέταση των Κινέζικων.

Στο Siountri School εδώ και πολλά χρόνια, καθηγήτριες κινεζικής καταγωγής διδάσκουν Kινέζικα σε σπουδαστές διαφορετικών ηλικιών, παιδιά, φοιτητές και ενήλικες, προκειμένου να φτάσουν στο επίπεδο που οι ίδιοι επιθυμούν. Οι καθηγήτριες μιλούν άπταιστα Αγγλικά και Ελληνικά και μυούν τους σπουδαστές, όχι μόνο στα βασικά-τυπικά συστατικά της γλώσσας (γραφή, προφορά – ανάγνωση, γραμματική, συντακτικό, προφορική επικοινωνία), αλλά και στην κινέζικη κουλτούρα και πολιτισμό (γιορτές, έθιμα, παροιμίες, κουζίνα). Ο κύκλος μαθημάτων μας εγγυάται την επιτυχία σε όλα τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας για τα Kινέζικα , τα οποία απονέμονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Share: