Νέα

18.03.2019

Goût de France – Good France 2019 | Δειπνήστε à la française στην Ελλάδα!

Θέλετε να δοκιμάσετε φραγκόκοτα με πουρέ καλαμπόκι, τουίλ γραβιέρας, τρούφα και σάλτσα λεμονοθύμαρο; Ή είστε περισσότερο φαν του μοσχαριού μπουργκινιόν και της κρεμμυδόσουπας με μους από κατσικίσιο κορμό chèvre; Όποια και αν είναι τα γούστα σας, είναι βέβαιο ότι η φετινή γιορτή γαλλικής γαστρονομίας, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, θα σας δικαιώσει. Γαλλομαθείς, λάτρεις της γαλλικής κουλτούρας και γαστρονομίας δίνουν ραντεβού – μετά τα μαθήματα γαλλικών και λίγες μόλις βδομάδες πριν τις εξετάσεις Delf / Dalf – για μια βραδιά εξάσκησης στις... γαλλικές γεύσεις. Τη γιορτή υψηλής γαστρονομίας «Goût de France - Good France 2019» διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, που μοιάζει πεπεισμένο ότι η διεθνής διπλωματία περνάει από... το στομάχι.

Με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης Γάλλο Σεφ, Alain Ducasse, στρώνεται σε 3.000 εστιατόρια, για μια νύχτα, ένα κοινό τραπέζι, με εδέσματα εμπνευσμένα από τα ανάκτορα των Βερσαλλιών, τα μπιστρό του Καρτιέ Λατέν και της Αλσατίας, αλλά και τα αμπέλια της Προβηγκίας. Στόχος είναι όσοι έχουν χάσει την πίστη τους στη δυναμική της χώρας να... μεταπεισθούν πάνω από ένα εκλεπτυσμένο πιάτο. Στην Ελλάδα, 114 εστιατόρια σε 34 πόλεις συμμετέχουν στο εν λόγω challenge. Καθώς οι απαιτήσεις της γαλλικής γαστρονομίας είναι ιδιαίτερα υψηλές, οι προετοιμασίες των εγχώριων σεφ για τη μεγάλη βραδιά είναι πυρετώδεις. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά στα προτεινόμενα μενού τους εδώ – http://bit.ly/GoodFrance19-el, ώστε να πάτε «διαβασμένοι». Για άγνωστες λέξεις, ανατρέξτε στο λεξικό σας, για την ενδεδειγμένη προφορά, ρωτήστε τις καθηγήτριες γαλλικών σας στο Siountri School!

Καλή σας όρεξη!

Share: