Νέα

08.03.2013

Η χιουμοριστική πλευρά της κρίσης στην έκθεση κόμικς Ελλήνων και Ισπανόφωνων καλλιτεχνών

Στα πλαίσια των πολιτιστικών του εκδηλώσεων, το Ινστιτούτο Cervantes πραγματοποιεί μία μοναδική έκθεση κόμικς με θέμα την οικονομική κρίση, ανοίγοντας έτσι ένα διάλογο μεταξύ Ισπανόφωνων και Ελλήνων κομικογράφων που βιώνουν τις συνέπειές της στην καθημερινότητά τους. Τρείς Έλληνες, δύο Ισπανοί και ένας Αργεντίνος καλλιτέχνης αποτυπώνουν την πραγματικότητα μέσα από τη δική τους χιουμοριστική ματιά.

Η έκθεση με τίτλο El Cómic y la Crisis αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ιδιαίτερα για τους λάτρεις των κόμικς και της ισπανικής γλώσσας. Σκίτσα των γνωστών καλλιτεχνών Fontdevila, Erlich και Vergara, αλλά και των Παπαμιχαλόπουλου, Διαλυνά και Χριστούλια παρουσιάζουν με κωμικό και ταυτόχρονα πολιτικό χαρακτήρα τις εξελίξεις στις χώρες που βίωσαν και βιώνουν την οικονομική κρίση, δηλαδή την Αργεντινή, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο συζητήσεις με θέμα « Η αναλογική τέχνη στην ψηφιακή εποχή» και «Το κόμικ και οι κρίσεις». Η είσοδος για την έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Απριλίου είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23), στο τηλέφωνο 2103634117.

Share: