Νέα

29.10.2016

Η Σουηδία πρώτη στον κόσμο, έχει το δικό της τηλεφωνικό αριθμό.

*Ring ring – Hallå?
Αυτή την απάντηση θα πάρετε αν τηλεφωνήσετε σε κάποιον από τη Σουηδία. Κι αν θέλετε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, πλέον μέσω μιας νέας προωθητικής ενέργειας για την τουριστική προβολή της Σουηδίας, μπορείτε!

Οι πάντα καινοτόμοι σε θέματα marketing, Σουηδοί, μέσα στα πλαίσια του εορτασμού των 250 χρόνων από την ημέρα που η Σουηδία έγινε η πρώτη χώρα που κατήργησε την λογοκρισία, δημιούργησαν έναν αριθμό με αυτόν ακριβώς το σκοπό: Να μπορείτε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να μιλήσετε με έναν Σουηδό για ό,τι θέλετε να μάθετε σχετικά με τη χώρα της τεχνολογίας, του design και των ΑΒΒΑ. Καλώντας αυτόν τον αριθμό, μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον Σουηδό που έχει την εφαρμογή στον κινητό του και αν είστε τυχεροί, μπορεί να απαντήσει στην κλήση σας ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα!

«Είναι εξαιρετικό το ότι μπορώ να απαντάω εκ μέρους της Σουηδίας και να δίνω πληροφορίες για αυτήν. Προσπαθούμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον όσων σκέφτονται να επισκεφτούν την χώρα μας και στόχος μας είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να θέλουν να ανακαλύψουν τα καλά που έχει να προσφέρει» δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για την καμπάνια.

«Είναι μια ιδέα που σκεφτόμασταν καιρό. Κάθε φορά που είμαστε στο εξωτερικό, μας αρέσει να μιλάμε για το πόσο ωραία είναι η ζωή στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο, προωθούμε τον τουρισμό κάθε φορά που ταξιδεύουμε» λέει ο Björn Ståhl, διευθυντής δημιουργικού της ΙNGO, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργίας της εφαρμογής.

Ο Arash, ένας από τους κατοίκους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, έχει τρεις συμβουλές να δώσει σε όποιον θέλει να επισκεφτεί την Σουηδία: «Αν σας αρέσει η ιστορία, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στην Στοκχόλμη αλλά αν είστε λάτρης της πιο σύγχρονης κουλτούρας, τότε το Malmo είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Επιπλέον, αν σας αρέσει το ψάρι - και η Σουηδία φημίζεται για τα ψάρια της - το Gothenburg δεν θα σας απογοητεύσει». Τέλος, σύμφωνα με τον Arash, το φθινόπωρο είναι η καταλληλότερη εποχή για να επισκεφτούμε την χώρα του.

Αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς με σιγουριά είναι πως το παρόν project αποτελεί μια τουριστική καμπάνια με ενδιαφέρον. Αν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε, να εκφράσετε απορίες ή απλά να εξασκήσετε τα σουηδικά σας, ο αριθμός που πρέπει να καλέσετε είναι αυτός: +46 771 793 336. Και παρόλο που ισχύουν διεθνείς χρεώσεις, η Google δίνει τη λύση, καθώς χρεώνει 1 σεντ ανά λεπτό, για την πραγματοποίηση διεθνών κλήσεων μέσω Google Voice.

Εμείς στα φροντιστήρια σουηδικών Siountri School, σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση όσον αφορά στη σουηδική γλώσσα καθώς οι native speaking καθηγητές σουηδικών μας, σας εγγυώνται πως όχι απλά θα μπορέσετε να καλέσετε έναν Σουηδό αλλά και να τον ρωτήσετε ό,τι θέλετε στην γλώσσα του! Καλέστε έναν Σουηδό λοιπόν, εξασκήστε τα σουηδικά σας και προγραμματίστε το ταξίδι σας στη χώρα του, με βάση τις συμβουλές του!

Share: