Νέα

02.12.2016

Tα τμήματα Ισπανικών του Siountri School βλέπουν θέατρο στο Αγγέλων Βήμα

Με πρωτοβουλία της αγαπημένης μας καθηγήτριας Ισπανικών, Ντίνας Δουβή, οι μαθητές από τα τμήματα Ισπανικών του Siountri School είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική παράσταση La Cocinera (Η Μαγείρισσα), του Eduardo Machado.

Το έργο αφορά στην πολυκύμαντη ιστορία της Κούβας, τα σαράντα χρόνια από την έλευση του Φιντέλ Κάστρο και την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος του Μπατίστα. Η ιστορία ξεκινά τη βραδιά που ο Φιντέλ Κάστρο προελαύνει στην Αβάνα και πολλοί υποστηρικτές του Μπατίστα – μαζί και η εύπορη Άντρια με το σύζυγο και το αγέννητο παιδί τους – εγκαταλείπουν αιφνιδίως και μυστικά την Κούβα, για να καταφύγουν στη Φλόριντα. Πριν φύγει η Άντρια, ορκίζει την πιστή μαγείρισσα της οικογένειας να μην εγκαταλείψει το αρχοντικό της, διαφυλάσσοντάς το άθικτο και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί, μέχρι να ξαναγυρίσουν. Έτσι, η Cocinera μένει πιστή στον όρκο της για τα επόμενα σαράντα χρόνια! Όταν η κόρη της Άντρια επιστρέφει για εξηγήσεις, τα πράγματα έχουν μια πολύ διαφορετική εξέλιξη από την αναμενόμενη..

Μέσα σε ογδόντα λεπτά εξιστορούνται σαράντα χρόνια κουβανέζικης ιστορίας, ιδωμένης από μια πολύπλευρη οπτική γωνία. «Τόσες δεκαετίες δικτατορίας ή επανάστασης;», διερωτάται χαρακτηριστικά η Cocinera. Η παράσταση είναι κάτι σαν μια μικρή γιορτή με όμορφα κοστούμια, αντιπροσωπευτικά όλων των κοινωνικών τάξεων και ζωηρές χορογραφίες που περιτριγυρίζουν τη ζωή της Cocinera και των γύρων της και λειτουργούν ως αναπόσπαστο κομμάτι της κουβανέζικης και της ισπανικής κουλτούρας.

Οι εξαιρετικές ερμηνείες της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου και των υπόλοιπων συντελεστών, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα καλαίσθητο πολιτισμικό πολυχώρο «Αγγέλων Βήμα», άφησαν στους μαθητές μας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Share: